<body>

21 Ocak 2006

Ayrıştırıcı E-posta Kutusu

Biraz önce farkettim ki, e-posta kutularımıza ne kadar gereksiz yere boş zaman harcıyoruz! Ne zaman e-posta kutumu açıp okumaya kalksam büyük bir karışıklıkla başetmek zorunda kalıyorum. Mesela ReklamYazıları ve Creative Group'tan her gün birçok e-posta geliyor. Bunların arasında ilanların, filmlerin ve başka çalışmaların da olduğu, saklamak istediğim e-postalar da var. Diğer yandan, her gün merak ettiğim konuları araştırıp ve o konuyla ilgili bilgileri de saklamak için e-posta kutuma gönderdiğimde ve bir de buna arkadaşlardan gelen e-postalar ve forward canavarlarının akıl almaz eylemlerini de ekleyince, e-posta kutumla, bu gelenleri ayrı ayrı dosyalara yerleştirmek için inanılmaz bir kavga veriyorum. Diyorum ki, e-posta kutularımızda keşke bütün bu e-postaları dosya türüne göre ayrıştıran ve gelen mailleri o dosya türünün olduğu klasöre koyan bir program olsa ve okumak istediğimiz yazıları, görmek istediğimiz fotoğrafları, izlemek istediğimiz filmleri bulmak için okadar gereksiz yere boş zaman ayırıp da aramasak! Bilgisayar programlarını yazan arkadaşlara duyurulur.

5 Comments:

Blogger Eda Çizioğlu said...

Önceden yazdığınız e-maili istediğiniz tarihte size gönderen bir program mevcut.
http://www.futureme.org/index.php adresinden ayrıntılı bilgi edinebilirsiniz.

10:47 ÖÖ  
Blogger Çağlayan İbiş said...

Hangisi daha kötü acaba? Fikrinin yapıldığını görmek mi, yapıldığını görmek mi?

5:40 ÖS  
Blogger pinguar said...

en iyisi, bir e-posta istemcisi, mesela thunderbird kullanın ;)

8:27 ÖS  
Blogger Şahin Tekgündüz said...

Sayın İbiş,

Fikriniz gerçekten çok parlak. Umarım kısa sürede gerçekleşir de, biz de yararlanırız. Bu arada yazınızdaki birkaç noktaya değinme gereği duydum. ..."hergün" tek sözcük olmadığı için ayrı yazılır. ..."ayırıpta" da yanlış. Doğrusu "ayırıp da" olmalıydı. Sanırım dikkatinizden kaçtı.

Şahin Tekgündüz

1:44 ÖS  
Blogger Çağlayan İbiş said...

Sayın Şahin Tekgündüz,

Fikrin uçup gitmemesi için; aklıma gelenleri o anda hızlıca yazıp gönderdim. Yazdıklarımı tekrar tekrar kontrol edip öyle göndermem gerekirdi. Üşenmeyip de "her gün" ve "ayırıp da" gibi yapılmaması gereken iki acemice hatamı düzelttiğiniz için çok teşekkür ederim.

sevgiler, saygılar...

Çağlayan İbiş

12:20 ÖS  

Yorum Gönder

<< Home