<body>

07 Kasım 2005

Paralı yollar

Bunu yazdığım için kendimden nefret edebilirim !
: )

Karayollarında hız sınırlaması var, bunu hepimiz biliyoruz. Yine biliyoruz ki, trafik polisi bu sınırın aşılıp aşılmadığı ancak radar vs ile kontrol yapıp araçları çevirdiğinde anlıyor. (Otobüslerdeki -kamyonlarda var mı emin değilim- takometre uygulamasını saymazsak.)

Oysa, paralı yollarda, giriş ve çıkış saatinden bir aracın kaç km hızla geldiği otomatik olarak belirlenebilir ! Başta OGS kullanan araçlar için ! Ve çevirme filan gerekmeden, adreslerine hız cezası postalanabilir.

2 Comments:

Blogger Zafer Karkac said...

Aynı uygulamayı biz şirket içinde yapıyoruz. Şirket araçlarının OGS dökümleri alınıp sen falanca gişeden filanca gişeye şu kadar dakika da gitmişin. Ortalama hızın şu çıkıyor gel bakiim sen buraya deyiveriyorlar. Dezavantajı; çok sıkarsan, şöförler yol kenarında 10 dakika kestirip yola öyle devam ediveriyorlar. Bir dezavantajıda iki gişe arasında ortalama hıza göre ceza kesebilirsin ama 30 dakika 50 km ile 30 dakika 180 km ile yol alan birinin ortalama hızı 115 km olur, cezadan yırtar.
En güzeli gizli noktalara yerleştirilen kameralı sistemeler ve gişelerde kontrol.

10:30 ÖÖ  
Blogger Oben Karaçorlu said...

Haluk abi, siz bunu 2005'de yazmışsınız ve 2 senedir uygulanıyor:) Benim fikrim şöyle: Bu yöntem sürücünün sürekli hız sınırını ihlal ettiğini tespit eder. Fakat kaza dediğimiz şey bir anda olur. O nedenle sadece belli bir andaki hız sınırını ihlali tespit edemeyeceği için hayat kaybına neden olan kazaların olmasını engelleyecek ihlalleri için caydırıcı olmayabilir.

12:16 ÖÖ  

Yorum Gönder

<< Home