<body>

02 Mayıs 2006

Mezarlık TV gerçek oldu!

Fikir Platformu'ndan çıkan ilk fikir hayata geçirildi:) Burada yazdığım Mezarlık TV projesi Hollandalı Rozema adındaki cin kişi tarafından uygulanmış:) Kendi mezar taşını LCD ekran televizyon şeklinde tasarlamış.
Sabah'ta çıkan haber işe şöyle:

LCD ekran mezar taşı

'Taş devrinde değil dijital çağdayız' diyen Hollandalı Rozema, LCD ekran televizyon şeklinde mezar taş dizayn etti. Artık yeni trend, ziyaretçilerin ölen kiflinin mezar taşında hayatından kesitler izlemesi.

Zwolle şehrinden 65 yaşındaki Henk Rozema, yaş günü için hazırladığı ve hayatından kesitlerin olduğu bir DVD'yi arkadaşlarına seyretti. Daha sonra yoğun taleple karşılaşınca, yaşının ilerlediğini düşünerek, kendi mezar taşını LCD ekran televizyon şeklinde dizayn etti. De Morgen gazetesinin haberine göre, mezarı ziyaret edenler mezar taşının başına geldiğinde, infrared ışınıyla çalışan ekran kendiliğinden açılacak ve ölen kişinin hayatı film tadında ziyaretçi tarafından izlenecek.Böylece gelen kişi arkadaşını veya akrabasını sanki hayattaymış gibi yad edebilecek. Gazeteye konuşan Rozema, "Kendim mühendis olduğum için fikir cazip geldi ve yapmaya karar verdim. Artık Çakmaktaşlar'ın zamanında değil dijital çağda yaşıyoruz" dedi."

0 Comments:

Yorum Gönder

<< Home