<body>

23 Eylül 2005

Uzaktan Kumanda

Kapıdan çıkmak üzeresiniz. O sırada cep telefonunuzu unuttuğunuzu farkediyorsunuz. Koyduğunuz yerde de yok. Ne yaparsınız? Tabii ki ev telefonuyla cep telefonunuzu arayarak yerini tespit edersiniz. Gayet işe yarar bir yöntem.
Peki acaba bu, diğer kaybettiğiniz (ama gözünüzün önünde duran) eşyalarınız için işe yarayabilir mi?
Ben hep, eve geldiğimde televizyonumun uzaktan kumandasını bulamam. Dakikalarca ararım ve her zaman da bir eşyanın altında bulurum bunu. Yastık, gazete ya da kitap gibi. Diyorum ki, uzaktan kumandalara özel bir cihaz yapılsa, küçük bir şey, içine de konulabilir, dışında da durabilir; kumandayı kaybettiğinizde size verilen bir diğer küçük cihazın minik düğmesine basarak yerini tespit etsek, nasıl olurdu acaba? Belki bu teknik, mütemadiyen kaybettiğiniz bir çok eşya için de kullanılabilir. Bu eşyaların üstüne, küçük ve etiket benzeri bir şey konulur ve kullandığınız küçük kumanda aletiyle bir düğmeye basıp, çıkan sesi izleyerek kaybettiğiniz eşyanızı bulabilirsiniz.

3 Comments:

Blogger Lyn said...

peki ya o diğer eşyaları bulmaya yarayacak minik kumanda/aleti kaybedersek n'olucak??

11:59 ÖS  
Blogger Fırat Yıldız said...

Kaybetmeyecekseniz. Çünkü o da arkasındaki mıknatısla buzdolabının önünde aslıı duracak.

4:40 ÖS  
Blogger Olcayto Cengiz said...

açıkçası öyle bir aparat var...bir dönem akmerkez vakkorama da satılıyordu 2 sene önce falan..anahtarlığa takıyorsun bir parçayı,diğer 4-5 parçayı da telefon,kumanda,gözlük,cüzdan vs'ya..
ha ama anahtarı kaybedersen n'oluyor onu bilemem :)

6:04 ÖS  

Yorum Gönder

<< Home