<body>

21 Eylül 2005

Ses Bankası

Her yerde karşımızı aynı sesler çıkıyor. Reklamda, televizyonda, müzik sektöründe... Mutlaka 'oralarda bir yerde' sesi güzel olup da imkanlar dahilinde bu sesini değerlendiremeyen insanlar da var. Sadece müzik piyasası için değil. Reklam spotlarını söyleyebilecek, haber okuyabilecek, gerekirse (sesinin güzelliği ile paralel olarak) radyo Dj'liği yapabilecek insanların seslerinin konulduğu bir internet sitesi bu. Unkapanı gibi çalışmayan, sese ihtiyacı olan sektörler için kurulacak bu internet sitesinde, site içinde oluşturulacak bir sistem sayesinde, sesine güvenen kişiler (Türkiye'deki herkes:), bir mikrofon yardımıyla seslerini bu sisteme kaydederler. Sitenin içinde belirli kategoriler vardır: Müzik, reklam, haber, DJ'lik gibi. Bu kategorilerin de alt başlıkları vardır:
Müzik
a) Şarkınızı söyleyin
b) Beste bırakın
c) Düet yapın vs.
Reklam başlığı altında ise, verilecek bir takım radyo spotu ve reklam senaryosu dahilinde, bunları okumaları istenir:
a) Senaryo oku
b) Radyo spotu oku (radyo spotu gibi terimler her kesimden algınamayacağı için bunların açıklamaları 'yardım' adı altında yazılır )
c) Reklam senaryosu yaz
d) Fikrin varsa paylaş gibi...
Gönderilen çalışmalar, değerlendirilmek üzere sektörün profesyonellerine gösterilir ve işe yarar olanlarla irtibata geçilir. Çağrılan adaylar, bir takım çalışmalardan geçirilerek demoları yapılır ve gerekli yerlere yollanır. Bu sayede bu sektördeki 'aynılık', yerini farkındalığa bırakır. Ses Bankası böyle bir şeydir.

Bu ham fikir geliştirilirse çok iş yapar ama benden habersiz uygulamaya konulursa Haluk Mesci'in açtığı bu blogla birlikte üstlerine gidilir ve alınan tazminatla blogdaşlarla birlikte Nevizade'de bir sofra kurulur:)

1 Comments:

Blogger Lyn said...

;) güzel fikir ama düşünülmemiş olduğu pek söylenemez...

12:06 ÖÖ  

Yorum Gönder

<< Home