<body>

19 Eylül 2005

Tiyatro Kanalı

Ülkemizde tiyatronun ve tiyatro sanatçılarının içinde bulunduğu olumsuz koşulları biliyoruz. İnsanlarımızın tiyatroya ilgisini geliştirecek-canlandıracak, dolayısıyla da tiyatro sanatını-sanatçısını ayaklandıracak bir fikir gibi gelen düşüncem var :

Tiyatro Kanalı !

Tiyatrocular ve yapımcılar aralarında örgütlenerek bir proje hazırlayacaklar : Gün boyu, sadece tiyatro ile ilgili yayınlar yapan bir televizyon kanalınının kavram ve işleyiş bakımından tasarımını ortaya çıkaracaklar. Gerekirse onlara reklamcılar vb yaratıcı düşünürler de yardımcı olacaklar. Kanal, ağırlıklı olarak, özel geliştirilmiş/belirlenmiş tekniklerle çekeceği tiyatro eserleri gösterecek. Dramlar, komediler, müzikaller, çocuk oyunları, tragedyalar, bale, opera ve diğerlerini, uygun saatlere koyacak. Kukla gösterileri, Karagöz, orta oyunları vs Anadoludan folklorik oyunlar seyirciye ulaşacak. Naklen yayınlanan canlı performanslar olacak. Dünyanın ünlü tiyatro gruplarından oyunlar, alt yazı vb ile kanalda yer alacak. Konservatuarlara özel saatler ayrılacak. Tiyatro eğitimi-öğretimi için katkı sağlanacak. Tiyatro tarihi, tiyatr eseri yazma teknikleri, sahneye koyma, dekor, diksiyon, makyaj... Ne gerekiyorsa. Amatör tiyatro toplulukları, orta öğrenim öğrencilerinin sahneye koyacağı oyunlar kanalda yayınlanma şansı bulacak. Bunun gibi, tiyatroyu ilgilendiren her şey bu kanalın malzemesini oluşturacak.

Önceleri sporsorlukla başlayacak olan yapım vb. kanal geliştikçe ve reklam aldıkça kendi ayakları üzerinde daha kolay durmaya başlayacak.

1 Comments:

Blogger Haluk Mesci said...

Allah allah yahu, ben herhangi bir alanda bir proje yazdım işte. Her şeyiyle tamam ve kusursuz ve hayata geçmeye hazır bir şey diye ortaya atmadım ki ! Zaten tiyatrocular başta olmak üzere geliştirilebilecek bir fikir diye yazdım... Başka alanlarda başka fikirler de yazalım. Çakılıp kalmayalım derim.

10:21 ÖS  

Yorum Gönder

<< Home